Wie is Marcel Barendse?

Ik ben geboren op 15 juli 1979 rond half drie in de middag in het Academisch Ziekenhuis Leiden. Mijn hele leven heb ik in Leiderdorp gewoond en dat blijft nog wel even zo, denk ik.

Na mijn VWO-examen ben ik aan de Universiteit van Amsterdam begonnen aan een studie Communicatiewetenschap. En tot op de dag van vandaag mag ik mijzelf nog steeds 'student' noemen. Binnenkort hoop ik mijn scriptie af te ronden.

Sinds 1995 heb ik in radio namelijk een verslavende hobby gevonden. Ik heb de media altijd al interessant gevonden, maar zette dat jaar voor het eerst voet in de studio van de lokalo Radio Leiderdorp. Toen nog met een stier-met-koptelefoon als logo, maar sinds een aantal jaar heet het Unity FM. Eeuwig zonde... Daar mocht ik na lang zeuren programma's maken om later in Leiden verder te gaan bij Holland Centraal.

In de tussentijd leek het me wel aardig om met radio wat geld te verdienen. Een Holland Centraal-collega werkte als nieuwslezer en kon mij aan een sollicitatiegesprek helpen. Een half jaar later werd ik aangenomen bij de ANRS in Hilversum. Dat is een paar jaar geleden gefuseerd met het ANP. Sindsdien ben te horen op Q-music, Radio 538, Arrow, City FM en andere zenders.

Sinds mei 2006 lees ik naast de stations van het ANP, ook voor het radiostation Caz!, van SBS Broadcasting.

Naast al deze werkzaamheden maak ik met goede vriend Joost van der Stel ook nog het programma Helemaal 100 op 100%NL. Elke zaterdagavond ben ik ook daar te horen.

Al met al een druk bestaan, maar ik vermaak me wel!